Witte boxers : men ziet ze niet vaak en toch bestaan ze !

Laat u niet afschrikken door vooroordelen en geruchten over de witte boxer: Een witte boxer is net zoals zijn gele en gestroomde broertje of zusje gezond,  alleen kan u met deze boxers geen shows doen of fokken.

In het begin, bij het ontstaan van het ras, werd er vooral gekweekt met witte boxers. Dit wit is nog steeds te zien bij de gestroomde en gele boxers waar de witte plekken zorgen voor het karakteristieke uitzicht van de boxer. In de huidige rasstandaard is opgenomen dat bij een boxer niet meer dan 1/3e deel van zijn lichaam wit mag zijn.

Vooroordelen : 

Over witte boxers gaan er veel geruchten de ronde: ze zouden doof zijn of niet gezond... Deze vooroordelen werden vroeger vooral verspreid door fokkers die niet hielden van de het uitzicht van de witte boxer; witte boxers zijn zeker geen albino's...

Momenteel kan een fokker voor een boxer met meer dan 1/3e deel wit wel een stamboom aanvragen, hierop staat dan vermeld dat de boxer een niet-erkende kleur heeft

Men kan er echter niet mee fokken of deelnemen aan een tentoonstelling.

Maar indien u een witte boxer wil aanschaffen omdat u hem mooi of leuk vindt, is dat geen enkel probleem: de fokker laat immers elke puppy van zijn nestje onderzoeken door een dierenarts, die geheel zonder vooroordelen de (witte) puppy medisch zal onderzoeken en in de meeste gevallen zal goedkeuren !

Een witte boxer is gewoon een even gekke boxer als elk ander...met een niet zo vaak voorkomende kleur !